MajFood Book „przepisy low fodmap & low carb”, to 6o autorskich przepisów, dostosowanych w 100% pod etap eliminacji fodmap z ograniczoną zawartością węglowodanów, dzięki czemu, świetnie wpisują się w rodzaj diety, jaką jest dieta low carb i ektogeniczna. Z każdego przepisów bez obaw mogą korzystać osoby w trakcie leczenia SIBO, IMO, IBS, ale także w czasie leczenia przerosty grzybiczego, zakażenia pasożytniczego, na diecie lekkostrawnej, bez histaminy, fruktozy czy sorbitolu. Każdy przepis zawiera odpowiednie oznaczenie z informacją, na jakiej diecie możesz z nich skorzystać. Wśród przepisów znajdziesz m.in. keto gofry, sernik baskijski low carb czy keto chlebek.
Nazywam się Roksana Środa. Z zawodu i pasji jestem dietetykiem klinicznym, specjalizującym się w zaburzeniach przewodu pokarmowego oraz zaburzeniach hormonalnych. Skończyłam 5 letnie studia wyższe na tym kierunku, ze specjalizacją dietetyka kliniczna. Na co dzień buduję zespół ekspertów MajDiet, wspólnie pracujemy zgodnie z moją autorską Metodą leczenia MajDiet i pomagamy pacjentom leczyć ich zaburzenia jelitowe, żołądkowe i hormonalne. Moje życie od najmłodszych lat kręci się wokół tych zaburzeń… Początkowo musiałam pomóc sama sobie i wyjść z licznych problemów zdrowotnych. Później zaczęłam pomagać innym, dzięki czemu stworzyłam własną Metodę leczenia. A teraz staram się dzielić swoją wiedzą i doświadczeniem w social media, podczas licznych projektów grupowych oraz gotując. Stanie przy garach, to moja ogromna pasja! :)