MajFoodBook – najlepsze przepisy low fodmap, to aż 60 przepisów na moje ulubione, sprawdzone i przepyszne potrawy, dostosowane w 100% od etap eliminacji fodmap. Z każdego przepisów bez obaw mogą korzystać osoby w trakcie leczenia SIBO, IMO, IBS, ale także w czasie leczenia przerosty grzybiczego, zakażenia pasożytniczego, na diecie lekkostrawnej, bez histaminy, fruktozy czy sorbitolu. Każdy przepis zawiera odpowiednie oznaczenie z informacją, na jakiej diecie możesz z nich skorzystać. Wśród przepisów znajdziesz m.in. takie potrawy, jak sernik baskijski, mini pizze, makaron z boczniakami czy antyzapalną owsiankę. Oprócz przepisów, w e-booku znajdziesz także tabelę zamienników oraz polecane produkty spożywcze. To pozycja, z której skorzysta każdy – bez znaczenia pod kątem zdrowia czy umiejętności kulinarnych!
Nazywam się Roksana Środa. Z zawodu i pasji jestem dietetykiem klinicznym, specjalizującym się w zaburzeniach przewodu pokarmowego oraz zaburzeniach hormonalnych. Skończyłam 5 letnie studia wyższe na tym kierunku, ze specjalizacją dietetyka kliniczna. Na co dzień buduję zespół ekspertów MajDiet, wspólnie pracujemy zgodnie z moją autorską Metodą leczenia MajDiet i pomagamy pacjentom leczyć ich zaburzenia jelitowe, żołądkowe i hormonalne. Moje życie od najmłodszych lat kręci się wokół tych zaburzeń… Początkowo musiałam pomóc sama sobie i wyjść z licznych problemów zdrowotnych. Później zaczęłam pomagać innym, dzięki czemu stworzyłam własną Metodę leczenia. A teraz staram się dzielić swoją wiedzą i doświadczeniem w social media, podczas licznych projektów grupowych oraz gotując. Stanie przy garach, to moja ogromna pasja! :)